<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    6FK Jablonec99:514
    71.FC Slovácko96:913
    8FC Slovan Liberec915:1112
    9FC Hradec Králové98:912
    10FK Mladá Boleslav915:1311
    11MFK Karviná98:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Pardubice98:147
    14FK Dukla Praha97:147
    15FK Teplice910:186
    16SK Dynamo České Budějovice92:231
    23. kolo, Základní část | sobota 07/04/2018, 18:00 | Stadión U Nisy | O2 TV Sport

    Góly


    Návštěva: 4 929 diváků (50 % z kapacity 9 900)
    Video


    Reportáž

    V první půli se hrál vyrovnaný fotbal. Liberec se v úvodu nemohl dostat do obvyklého tempa, přesto zahrozil jako první. Dalekonosná Bosančičova střela ale mířila vedle. Vzápětí mohl postupovat sám na branku hostující Hyčka, jenže nezpracoval balon a z velké šance nebylo nic.

    V 26. minutě přišla první gólová možnost. Potočný zakroutil přímý kop na malé vápno, kam si naběhl Knejzlík a zblízka napálil brankáře Diviše, takže první ligovou trefu v kariéře slavit nemohl.

    Na druhé straně protáhl gólmana Hladkého nepříjemným pokusem Kučera a ve 32. minutě smolař první půle Hyčka z úhlu sám před domácím brankářem přestřelil.

    Opatrný zápas zlomila 56. minuta. Rozhodčí Orel po zákroku Červenky na Mikulu nařídil k velké nevoli hostů penaltu a domácí exekutor Potočný ji s přehledem proměnil.

    Teplice se snažily srovnat, ale zpočátku v předfinální a finální fázi postrádaly přesnost. Liberec však začal hrát až příliš bezstarostně a v 81. minutě ho stihl trest. Po Vondráškově měkkém centru se dostal k hlavičce střídající Žitný a oslavil svůj druhý ligový gól v kariéře, přestože brankář Hladký si na míč sáhl.

    Teplice srovnání nakoplo a otočit stav mohl vzápětí Kučera, který ale napálil gólmana. Na druhé straně zasáhl proti Da Silvovi Diviš a v divokém závěru nakonec slavili hosté. Vaněčkovu hlavičku nejprve z brankové čáry odvrátil Mikula, ale z následného rohu už se stejný hráč hlavou prosadil a dokonal nečekaný obrat.

    Ohlasy trenérů:

    David Holoubek (trenér Liberce): "Odehráli jsme špatné utkání od začátku do konce. I tak jsme se ujali vedení, ale neudrželi jsme ho. Možná je prohra krutá, možná by tomu slušela víc remíza, ale mám z utkání špatný dojem. Udělali jsme chybu při gólu na 1:1. Chtěli jsme ještě vyhrát, nechtěli jsme remizovat. Bod nic neřešil, doma chceme vyhrát. Šli jsme do možná mírného rizika. Mrzí nás to, chtěli jsme doma tři body a chtěli jsme potvrdit body ze Slovácka. Je vidět, že liga je hodně vyrovnaná, každý může prohrát s každým. Na začátku jarní sezony bych byl strašně spokojený, že budeme čtvrtí a budeme bojovat o poháry. S jídlem však rostě chuť, chcete furt vyhrávat. Dnes jsme prohráli, ale máme dalších sedm utkání, abychom za to zase vzali. Na výsledky soupeřů jsem se ani nedíval, jsem smutný z našeho výsledku. Jestliže ztratili, mohli jsme třeba odskočit na nějaké body, ale bohužel nestalo se tak."

    Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Viděli jsme zajímavé utkání a musím říct, že v koncovce se přiklonilo štěstí k nám. Oba týmy hrály zajímavě. My jsme si v prvním poločase vytvořili několik brejkových situací a prakticky jsme neměli zakončení na bránu, to nám strašně chybělo. V druhé polovině druhého poločasu jsme se trochu osmělili, v těch situacích konečně vystřelili a štěstí se přiklonilo k nám. I když jsme prohrávali, nehráli jsme tak špatně. Někdy se vám střídání povedou, někdy ne. Jsem rád, že dnes tam kluci šli, trefili se a pomohli to otočit. Za stavu 1:1 měli domácí brankovou příležitost, kdy nás podržel Diviš. Rozhodují prostě malé kousky. Vítězství venku nás potěšilo. Podali jsme zlepšený výkon už proti Spartě a dnes jsme v tom pokračovali."

    FC Slovan Liberec - FK Teplice 1:2 (0:0)

    Branky: 56. Potočný z pen. - 81. Žitný, 89. Vaněček.
    Rozhodčí: Orel - Mokrusch, Arnošt.
    ŽK: Bosančič, Mikula - Krob, Soungole.
    Diváci: 4 929.

    Sestavy:

    Liberec: Hladký - Coufal, Karafiát, Mikula, Knejzlík - Breite, Folprecht - Oscar, Bosančič (72. Bartl), Potočný (87. Malinský) - Pulkrab (81. Da Silva). Trenér: Holoubek.

    Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob - Soungole, Kučera - Hyčka (71. Shejbal), Trubač (57. Žitný), Hora - Červenka (62. Vaněček). Trenér: Šmejkal.


    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Stats Perform.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    xG (očekávané góly): Očekávané góly (xG) měří kvalitu střely na základě několika proměnných jako je typ asistence, úhel střely a vzdálenost od branky, zda šlo o střelu hlavou a zda byla definována jako velká šance. Sečtením očekávaných gólů hráče nebo týmu můžeme zjistit, kolik gólů by měl hráč nebo tým v průměru vstřelit vzhledem ke střelám, které vyslal. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    xA (očekávané asistence): Očekávané asistence (xA) měří pravděpodobnost, že se z dokončené přihrávky stane gólová asistence. Bere v úvahu několik faktorů včetně typu přihrávky a koncového bodu a délky přihrávky. Sečtením očekávaných asistencí hráče nebo týmu získáme údaj o tom, kolik asistencí by měl hráč nebo tým mít na základě jejich rozestavení a útočné hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    xGOT: Je metrika, která kombinuje statistiku "Očekávané góly (xG)" a kvalitu zakončení ze strany útočného týmu. U každého brankáře tak naznačuje, jak nebezpečným šancím musel čelit. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    PZB (počet zabráněných branek): Jedná se o statistiku, v níž je od výše uvedené hodnoty xGOT odečten počet skutečně inkasovaných branek. Čím vyšší je výsledné číslo, tím lépe dovede brankář čelit šancím soupeře. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.