<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    6FK Jablonec99:514
    71.FC Slovácko96:913
    8FC Slovan Liberec915:1112
    9FC Hradec Králové98:912
    10FK Mladá Boleslav915:1311
    11MFK Karviná98:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Pardubice98:147
    14FK Dukla Praha97:147
    15FK Teplice910:186
    16SK Dynamo České Budějovice92:231
    9. kolo, Základní část | sobota 21/09/2024, 16:00 | Městský stadion Karviná | O2 TV Sport

    Góly

    • Bez branek

    Návštěva: 2 735 diváků (57 % z kapacity 4 833)
    Video
    Reportáž

    Slezané zlomili hned dvě nepříjemné série. Uspěli doma, a tak jediným týmem, který na vlastním trávníku ještě nezvítězil, jsou poslední České Budějovice. Navíc konečně zdolali neoblíbeného soupeře, Jablonec v lize před dnešním duelem neporazili desetkrát v řadě. Severočeši prohráli druhé z posledních šesti kol.

    Šance se v úvodu utkání střídaly na obou stranách. Jablonecký Martinec z voleje trefil boční síť Lapešovy brány. Na druhé straně gólman Hanuš chytil Samkovu prudkou ránu. Hostům pak vyšel rychlý brejk, jenže Kanakimanovu střelu Lapeš v pádu vyrazil.

    Gólová akce ve 21. minutě začala u Bergqvista, který vyhrál souboj na vlastní polovině. Botos z pravé strany odcentroval po zemi před malé vápno, odkud Memič orazítkoval tyč a pro dobíhajícího Vechetu už nebyl problém dorazit míč do opuštěné branky. Karviné se vyplatila její aktivita, při další šanci Botose odvrátili jablonečtí obránci v poslední chvíli míč na roh.

    Do druhého poločasu vstoupil Jablonec rázně. Suchan vysunul Tekijaškiho, který střelou ke vzdálenější tyči vybídl Lapeše k výbornému zákroku. Obrovská šance Karviné zůstala nevyužita, když Botos prudkou střelou napálil brankáře Hanuše. Domácí si mohli tři body pojistit, ale střela Vechety z hranice šestnáctky se odrazila od břevna zpět do hřiště. A protože pak se Lapeš vytáhl také při šanci Nardiniho, Jablonec si neodvezl ani bod.

    Ohlasy

    Martin Hyský (Karviná): "Je to pro nás extrémně důležitý výsledek, který by nás měl zklidnit. Konečně se nám povedlo doma vyhrát. Mužstvo to zvládlo a já jsem strašně rád. Hrál se vyrovnaný zápas, Jablonec byl pro nás složitý soupeř. V první půli jsme se dostali po pěkné akci do vedení. Poradili jsme si i s brzkým střídáním. Abychom šli do dvoubrankového náskoku, k tomu nám chyběl lepší moment ve finální fázi. Bylo jasné, že Jablonec něco změní, Luboš Kozel přešel o poločase na jiné rozestavení. Pak to pro nás nebylo lehké, ale máme Kubu Lapeše, který působí na kluky strašně klidně a opět nás podržel. Znovu jsme nedostali branku."

    Luboš Kozel (Jablonec): "Jsem zklamaný, protože si neodvážíme nic. Bylo to hlavně o samotném úvodu zápasu, v němž jsme byli moc pasivní. Přitom jsme v přípravě na zápas hlavně na tohle apelovali, aby hráči nezaspali úvod. Po třech týdnech pauzy moc nevíte, co to s týmem udělá. Věděli jsme, jak domácí hrají. Ale prohrávali jsme souboje a propadali ve středu hřiště. Nebyli jsme ochotní pracovat tak, jak jsme měli. Domácí byli lepší, klidnější na míči a dokázali si líp vyhovět. Vše vygradovalo jejich vedoucí brankou. O naší porážce rozhodl úvod zápasu."

    MFK Karviná – FK Jablonec 1:0 (1:0)

    Branka: 22. Vecheta.
    Rozhodčí: Rouček – Nádvorník, Zoufalý – Kocourek (video).
    ŽK: Moses, Samko, Krčík, Bielan (asistent trenéra), Svozil, Lapeš – Nebyla, Martinec, Tekijaški, Čanturišvili.
    Diváci: 2 735.

    Karviná: Lapeš – Raspopovič, Bergqvist (32. Svozil), Krčík, Fleišman – Moses (73. Čavoš), Planka (89. Boháč) – Memič, Botos (73. Regáli), Samko – Vecheta (89. Singhateh). Trenér: Hyský.

    Jablonec: Hanuš – Martinec, Tekijaški, Cedidla (81. Hurtado) – Souček (46. Hollý), Beran, Nebyla (65. Nardini), Čanturišvili – Kanakimana (65. Alégué), Suchan – Puškáč (81. Chramosta). Trenér: Kozel.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Stats Perform.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    xG (očekávané góly): Očekávané góly (xG) měří kvalitu střely na základě několika proměnných jako je typ asistence, úhel střely a vzdálenost od branky, zda šlo o střelu hlavou a zda byla definována jako velká šance. Sečtením očekávaných gólů hráče nebo týmu můžeme zjistit, kolik gólů by měl hráč nebo tým v průměru vstřelit vzhledem ke střelám, které vyslal. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    xA (očekávané asistence): Očekávané asistence (xA) měří pravděpodobnost, že se z dokončené přihrávky stane gólová asistence. Bere v úvahu několik faktorů včetně typu přihrávky a koncového bodu a délky přihrávky. Sečtením očekávaných asistencí hráče nebo týmu získáme údaj o tom, kolik asistencí by měl hráč nebo tým mít na základě jejich rozestavení a útočné hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.