<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    6FK Jablonec99:514
    71.FC Slovácko96:913
    8FC Slovan Liberec915:1112
    9FC Hradec Králové98:912
    10FK Mladá Boleslav915:1311
    11MFK Karviná98:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Pardubice98:147
    14FK Dukla Praha97:147
    15FK Teplice910:186
    16SK Dynamo České Budějovice92:231
    3. kolo, Základní část | středa 28/08/2024, 18:00 | Městský stadion Karviná | O2 TV Sport

    Góly

    Bez branek


    Návštěva: 4 833 diváků (100 % z kapacity 4 833)
    Video
    Reportáž

    Slezské derby se mělo původně uskutečnit už 4. srpna, Baník si ale duel nechal odložit kvůli účasti ve 3. předkole Konferenční ligy, ve kterém vypadl s Kodaní. Souboj regionálních rivalů byl vyprodaný a hosté se díky vysokému počtu svých hlasitých fanoušků v hledišti mohli chvílemi cítit jako doma.

    První šance patřila Karviné. Po Fleišmanově rohu v sedmé minutě vrátil míč před branku Krčík a Raspopovič hlavičkoval nad bránu. Příležitost hostů byla větší, jenže Tanko zblízka přestřelil a asistent navíc stejně odmával ofsajd. Karviná byla v prvním poločase při chuti. Regáliho střelu v 28. minutě vyrazil Markovič na roh, Memič pak jen těsně minul.

    Ostravským nastal problém, když Prekop kopačkou trefil Raspopoviče nad koleno. Rozhodčí Rouček mu nejdřív udělil žlutou kartu. Pak byl ovšem kolegy z videocentrály povolán k obrazovce, a když po chvíli čekání naskočil obraz, provinilce rovnou vyloučil. Hned poté mohli jít paradoxně do vedení hosté, Tanko ve 40. minutě postupoval ze strany sám na brankáře, jenže Lapeš jeho ránu při zemi vykopl mimo.

    Oslabený Baník po přestávce pozorně bránil a čekal na brejky. Po jednom z nich odcentroval Ewerton a Svozil si málem dal vlastní gól. Karviná zatlačila soupeře až v závěru, Ezeh v 87. minutě hlavou trefil tyč. Červenou kartu v závěru dostali i domácí. Svozil nedovoleně zastavil unikajícího Riga před šestnáctkou a sudí Rouček ho po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace na konci třetí nastavené minuty vyloučil.

    Bezbrankové skóre se už nezměnilo. Ostrava sice nezvítězila, potvrdila však aspoň příznivou bilanci s rivalem, s nímž v posledních devíti duelech Chance Ligy utrpěla jedinou porážku. Karviná doma poprvé v sezoně neprohrála, bez bodu zůstávají na vlastním stadionu už jen České Budějovice.

    Ohlasy:

    Martin Hyský (Karviná): "Máme bod, každý je pro nás důležitý. Obzvláště když se potkáme s týmem, který (v minulé sezoně) skončil na čtvrtém místě. Před zápasem bych bod bral, poté, co jsme hráli od 38. minuty o jednoho více, je ve mně pocit, že jsme měli a mohli vytěžit více. Měli jsme si s přesilovkou lépe poradit, nedokázali jsme ale defenzivní blok překonat. Dvě střely na branku je málo. Chyběl moment překvapení, aby někdo někoho obešel a vytvořil si lepší prostor na zakončení. Měli jsme i kus smůly při zakončení Ezeha, které volalo po gólu, ale skončilo jen na tyči. Je to poučení do dalších zápasů. Je potřeba, abychom v těch situacích byli nebezpečnější a ostřejší. Jakub Lapeš znovu výborný výkon a má svou první ligovou nulu, což mě těší."

    Pavel Hapal (Ostrava): "Bylo to bojovné, hodně soubojů, docela dost pouštěných a moc fotbalové kvality utkání nepřineslo. Musím hráče pochválit, jak to po červené kartě odmakali. Máme nulu, máme bod, musíme ho vzít, přestože jsme chtěli tři. Červená karta utkání hodně ovlivnila. Karviná se tlačila dopředu, my jsme se soustředili na bránění, což kluci zvládli skvěle. Co si vybavuji, soupeře pustili do jediné šance, což byla tyčka trefená hlavou. Jsem spokojený, co se týče defenzivy. Co se týká ofenzivy, těžko se to hodnotí, protože jsme odehráli tři čtvrtě zápasu o jednoho méně. Za tři čtyři dny nás čeká další těžký zápas a stálo nás to dnes spoustu sil."

    MFK Karviná - FC Baník Ostrava 0:0

    Rozhodčí: Rouček - Hurych, Žurovec - Zelinka (video).
    ŽK: Moses, Ezeh, Žák - Ewerton.
    ČK: 90+3. Svozil - 38. Prekop.
    Diváci: 4833 (vyprodáno).

    Karviná: Lapeš - Raspopovič (90. Ražnatovič), Svozil, Krčík, Fleišman - Planka, Moses (77. Žák) - Memič (77. Mikuš), Botos, Regáli (61. Samko) - Vecheta (61. Ezeh). Trenér: Hyský.

    Ostrava: Markovič - Aririerisim, Chaluš, Pojezný - Buchta (90+1. Grygar), Rigo, Boula, Holzer (66. Kpozo) - Prekop, Ewerton - Tanko (77. Klíma). Trenér: Hapal.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Stats Perform.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    xG (očekávané góly): Očekávané góly (xG) měří kvalitu střely na základě několika proměnných jako je typ asistence, úhel střely a vzdálenost od branky, zda šlo o střelu hlavou a zda byla definována jako velká šance. Sečtením očekávaných gólů hráče nebo týmu můžeme zjistit, kolik gólů by měl hráč nebo tým v průměru vstřelit vzhledem ke střelám, které vyslal. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    xA (očekávané asistence): Očekávané asistence (xA) měří pravděpodobnost, že se z dokončené přihrávky stane gólová asistence. Bere v úvahu několik faktorů včetně typu přihrávky a koncového bodu a délky přihrávky. Sečtením očekávaných asistencí hráče nebo týmu získáme údaj o tom, kolik asistencí by měl hráč nebo tým mít na základě jejich rozestavení a útočné hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.