<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    6FK Jablonec99:514
    71.FC Slovácko96:913
    8FC Slovan Liberec915:1112
    9FC Hradec Králové98:912
    10FK Mladá Boleslav915:1311
    11MFK Karviná98:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Pardubice98:147
    14FK Dukla Praha97:147
    15FK Teplice910:186
    16SK Dynamo České Budějovice92:231
    13. kolo, Základní část | neděle 23/10/2022, 16:00 | Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty | O2 TV stream MD

    Góly


    Karty


    Návštěva: 3 810 diváků (48 % z kapacity 8 000)
    Video
    Reportáž

    V sestavě domácích odehrál hodinu devětatřicetiletý Milan Petržela a 464. startem v nejvyšší soutěži vyrovnal rekord současného reprezentačního kouče Jaroslava Šilhavého. "Klobouk dolů před tím, jaké mety dosáhl. Milan je pořád rozdílový hráč a já jsem rád, že s ním mohu pracovat," vysekl Petrželovi na tiskové konferenci poklonu domácí kouč Martin Svědík, jehož svěřencům tak vyšla generálka na čtvrteční klíčový duel Evropské konferenční ligy proti Kolínu nad Rýnem.

    V šesté minutě se jubilant Petržela dostal do slibné pozice na hranici šestnáctky, jenže akci nezakončil. Odstartoval tím nápor domácích, jejichž akce sice nepostrádaly rychlost a kombinaci, ale především přesnost finální fáze.

    Ze střední vzdálenosti tvrdě stříleli Havlík i Tomič. Zformovaná teplická defenziva si poradila s řadou centrů, po jednom z nich hlavičkoval těsně nad Hofmann a Kozáka vychytal brankář Grigar.

    Severočeši vytěžili v první půli z útočného minima maximum. Gningův a Kodadův náznak šance ještě gólem neskončily, prosadil se až zblízka ve 42. minutě Gning svým pátým ligovým gólem v sezoně. "Hodně nás to povzbudilo, ale po přestávce jsme se už do brejků nedostali," konstatoval teplický kouč Jiří Jarošík.

    Slovácká honba za obratem začala v 51. minutě bombou Havlíka do břevna a také mnohem intenzivnějším tlakem než v první půli. Jenže koncovka, respektive schopnost se do ní dostat, nebyla dnes silnou stránkou domácího týmu.

    Tohle všechno hrálo do karet Teplicím, které měly i štěstí při šanci Tomiče. O vyrovnání se však při drtivém tlaku postaral zblízka hlavou Vecheta po zaváhání Grigara. "Lízalo to tyčku, chtěl jsem to vyrazit, ale srazil jsem si míč do sítě. I tak jsme ale měli remízu urvat," podotkl Grigar.

    V páté minutě nastavení pak rozhodl střelou k tyči Hofmann, který tak stylově oslavil svůj 200. zápas v nejvyšší soutěži. "Takové vítězství potěší nejvíc, sáhli jsme si na dno," řekl obránce Hofmann. Slovácko s Teplicemi neprohrálo sedmý ligový duel za sebou.

    Ohlasy:

    Martin Svědík (trenér Slovácka): "Už podle sestavy Teplic bylo znát, že zahustí střed a budou hodně vycházet z defenzivní činnosti. Chtělo to hodně kvality, abychom se tam dostávali. V první půli musím hráčům vytknout hlavně inkasovaný gól z ojedinělého brejku. Sami vidíme, jak bylo těžké zápas otáčet. Velmi dobře nám pracovala pravá strana, ale chybělo tomu finále, centry lítaly pryč nebo do hráčů soupeře. V půli jsme si řekli, že jdeme utkání otočit, zariskovali jsme, stupňovali jsme tlak. Bylo to na jednu bránu. Vyrovnání bylo obrovskou vzpruhou, chtěli jsme to zlomit, což se povedlo. Euforie je o to větší, ale mohlo to mít jiný průběh. Tým prokázal velkou vnitřní sílu, šel si pro tři body a tuto odměnu dostal. Před čtvrtečním pohárem je to velká vzpruha."

    Jiří Jarošík (trenér Teplic): "První půle byla vyrovnaná i po herní stránce, Slovácko mělo šance, ale nás povzbudil gól do šatny, který byl pro nás důležitý. Chtěli jsme hrát z dobré defenzivy a vyrážet do brejků. To se nám dařilo v první půli, ale ve druhé už ne. Bylo to i kvalitou domácího týmu, jemuž vyšla střídání, lítal tam jeden centr za druhým a nakonec se domácí dvakrát prosadili. Určitě se na hráče nezlobím, ani nemůžu, s deseti hráči se liga hrát nedá. Chyběly nám síly a bylo to znát. Poctivě jsme bránili, Slovácko se do nás těžko dostávalo. Musíme vyzdvihnout jak naši obranu, tak útočnou sílu domácích."

    1. FC Slovácko - FK Teplice 2:1 (0:1)

    Branky: 85. Vecheta, 90.+5. Hofmann - 42. Gning.
    Rozhodčí: Radina - Váňa, Arnošt - Franěk (video).
    ŽK: Kohút, Kalabiška - Žák, Kučera, Grigar.
    Diváci: 3810.

    Slovácko: Nguyen - Reinberk (63. Trávník), Hofmann, Kadlec, Duskí (46. Kalabiška) - Havlík, Daníček - Tomič, Petržela (60. Vecheta), Kohút (75. Holzer) - Kozák (46. Mihálik). Trenér: Svědík.

    Teplice: Grigar - Vondrášek, Knapík, Hybš - Hyčka, Kučera, Mareček, Jukl (54. Žák), Shejbal (24. Kodad) - Trubač (90.+3. Křišťan), Gning. Trenér: Jarošík.

    Statistiky
    Sestavy

    Rozšířené ligové statistiky jsou k dispozici až od sezóny 2013/14. Statistiky jsou přebírány z údajů v zápisech o utkání a od externího dodavatele Stats Perform.

    Kumulované žluté karty: V případě spáchání disciplinárního přečinu Vyloučení pro druhé napomenutí podle § 46 Disciplinárního řádu FAČR se nebude žádné z těchto napomenutí evidovat pro účely evidence napomínání podle ustanovení § 47 Disciplinárního řádu FAČR, tj. pro účely trestání za opakované napomínání v příslušném soutěžním ročníku.

    xG (očekávané góly): Očekávané góly (xG) měří kvalitu střely na základě několika proměnných jako je typ asistence, úhel střely a vzdálenost od branky, zda šlo o střelu hlavou a zda byla definována jako velká šance. Sečtením očekávaných gólů hráče nebo týmu můžeme zjistit, kolik gólů by měl hráč nebo tým v průměru vstřelit vzhledem ke střelám, které vyslal. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    xA (očekávané asistence): Očekávané asistence (xA) měří pravděpodobnost, že se z dokončené přihrávky stane gólová asistence. Bere v úvahu několik faktorů včetně typu přihrávky a koncového bodu a délky přihrávky. Sečtením očekávaných asistencí hráče nebo týmu získáme údaj o tom, kolik asistencí by měl hráč nebo tým mít na základě jejich rozestavení a útočné hry. Dodavatelem těchto statistik je externí dodavatel Stats Perform.

    V historickém přehledu lídrů jsou zobrazeni pouze hráči, kteří odehráli v lize alespoň 60 zápasů. V podrobném zobrazení pak figurují všichni hráči. Nejste si jistí, co daný parametr znamená? Podívejte se zde.

    LFA vynakládá odpovídající úsilí, aby zajistila spolehlivost a přesnost informací publikovaných na této webové stránce, může však dojít k technickým nepřesnostem či chybám při zpracování a vyhodnocení. Tyto mohou být po svém zjištění a podle uvážení LFA opraveny.

    Veškeré informace a údaje na této webové stránce, a to včetně jakýchkoliv statistik, jsou určeny pouze pro interní účely LFA a všeobecné informační účely. LFA, ani její dodavatelé, neposkytují jakoukoliv záruku ani nepřebírají jakoukoliv odpovědnost za správnost, aktuálnost ani přesnost informací publikovaných na této webové stránce, a to výslovně včetně jakýchkoliv statistik.

    LFA neodpovídá za jakékoliv škody či jiné újmy, které mohou vzniknout třetím osobám v důsledku spolehnutí se na správnost, aktuálnost či přesnost informací publikovaných na této webové stránce.