<
11.kolo
>
    #KlubZSB
    1SK Slavia Praha920:125
    2AC Sparta Praha920:922
    3FC Viktoria Plzeň916:718
    4FC Baník Ostrava912:817
    5SK Sigma Olomouc916:1317
    6FK Jablonec99:514
    71.FC Slovácko96:913
    8FC Slovan Liberec915:1112
    9FC Hradec Králové98:912
    10FK Mladá Boleslav915:1311
    11MFK Karviná98:1311
    12Bohemians Praha 190598:139
    13FK Pardubice98:147
    14FK Dukla Praha97:147
    15FK Teplice910:186
    16SK Dynamo České Budějovice92:231

    Jihlava udolala Liberec 1:0 a přiblížila se místům záchrany

    Fotbalisté Jihlavy slaví druhou výhru v sezoně. V posledním utkání podzimu doma porazili Liberec 1:0 gólem Petra Hronka a získali větší klid na zimní přestávku, když na předposledním místě ztrácí už jen dva body na místa záchrany. Naopak Liberec potvrdil nepovedený podzim a s 15 body je třináctý.

    Jihlava udolala Liberec 1:0 a přiblížila se místům záchrany
    16. kolo, Základní část1:01:0LIB
    První velkou šanci zápasu spálil v desáté minutě liberecký Bartl, jenž šel z pravé strany sám na Hanuše, ale jihlavský gólman jeho střelu dokázal vyrazit. Podobnou možnost měl na druhé straně Urblík po přihrávce kapitána Vaculíka, ale i hostující gólman uhájil čisté konto.

    Avšak jen na necelou půl minutu, protože vyraženého balónu se na levé straně zmocnil Ikaunieks, poslal centr do vápna, který hlavou prodloužil Hronek tak, že na něj Dúbravka nedosáhl, a Jihlava v té chvíli vedla.

    Jihlava tak začala podobně jako před dvěma týdny proti Zlínu, kdy se také rychle dostala do vedení. Jenže stejně jako v předminulém kole, i poté přenechala iniciativu soupeři, který mohl srovnat krok ve 14. minutě, kdy si na centr Bartošáka na malém vápně naskočil Komličenko, ale hlavou mířil nad Hanušovu svatyni.

    Pak se hra začala kouskovat. Z prvního poločasu stojí za zmínku už jen jeden moment, a to střela Bartla, který jen těsně minul jihlavskou svatyni.

    Proč má Jihlava společně s poslední Příbramí vůbec nejhorší útok v lize, názorně demonstroval Urblík v 59. minutě. Z hranice vápna přízemní střelou vyzkoušel pozornost Dúbravky.

    Jenže zbytek utkání prakticky probíhal jen mezi vápny. Liberec, když už se dostal k ohrožení jihlavské svatyně, tak pouze z centrů nebo po standardních situacích. V závěrečné čtvrthodině sice držel víc míč na svých kopačkách, ale šanci na vyrovnání si už nevytvořil.


    Ohlasy trenérů: 

    Michal Bílek (trenér Jihlavy): "Jsme rádi, že jsme to utkání vyhráli, protože tři body jsme potřebovali o naději na záchranu. Do gólu jsme hráli velmi dobře. Pak jsme šli do útlumu, Druhou půli měl Liberec lepší, bylo to takové ubojované utkání. O to více jsme rádi, že jsme to zvládli. V příštím týdnu budeme trénovat, poté bude dovolená. Ze sestavy vypadl Zoubele, který má angínu. Liberec má velmi ofenzivní mužstvo, proto jsme se rozhodli, že místo něj bude hrát Ikaunieks a Hronek. Jeden nacentroval, druhý dal gól, takže ty změny nám pomohly."

    Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Utkání hodnotím tak jako předcházející ligové. Propadli jsme v soupeřově vápně, kde jsme nedokázali vstřelit branku. Jihlava ze dvou šancí jeden gól dát dokázala. Jihlava byla efektivnější a svou situaci proměnila, my ne. Na šance se nadřeme, a když už se do nich dostaneme, tak je neproměníme. Bylo to důležité utkání, až po 30. kole zjistíme, jak moc. V tabulce jsme na tom pořád lépe než Jihlava, ale chtěli jsme v dnešním zápase zlepšit naše postavení v tabulce. To, že se to nepovedlo, je pro nás pochopitelně zklamání. Je k zamyšlení skladba kádru. V létě se to podle mě hrozně podcenilo, protože odešli prakticky všichni hráči, kteří stříleli góly. Právě jejich góly nám nyní chybí. Vzhledem k našemu postavení v tabulce bych teď o Spartě vůbec nemluvil. Myšlenky se mi upínají k tomu, že po ekonomické stránce je ta sezona úspěšná, po té sportovní už moc ne."


    FC Vysočina Jihlava - FC Slovan Liberec 1:0 (1:0)

    Branka: 12. Hronek.
    Rozhodčí: Proske - Kotík, Urban.
    ŽK: Urblík, Rosa - Ekpai, Komličenko.
    Diváků: 2 033.

    Sestavy:

    FC Vysočina Jihlava: Hanuš - Tlustý, Krejčí, Rosa, Mišůn - Šulek (66. Štěpánek), Urblík - Vaculík, Hronek (83. Dvořák), Ikaunieks (65. Batioja) - Rabušic. Trenér: Bílek.

    FC Slovan Liberec: Dúbravka - Karafiát (81. Da Silva), Coufal, Pokorný, Bartošák - Folprecht, Breite (73. Machuča) - Ekpai (46. Navrátil), Ševčík, Bartl - Komličenko. Trenér: Trpišovský.


    FOTO: ČTK